4 Ekim 2015 Pazar

TAMAMEN GELENEKSEL AHÇI BACAKSIZ

Arabayla şehir dışına çıktığımızda mutlaka Afyon'dan geçeriz. Genelde de şehir içine girmez ol üzerinde bulunan lokumcular ve yemek yerlerinde bir şeyler atıştırır ve yolumuza devam ederiz. Bu sefer bir değişiklik yapalım ve şehir içinde güzel bir yerde yemek ve ekmek kadayıfı yiyelim dedik ve iyiki de demişiz. Başladık internetten aramalara neresi meşhur ne yenir diye karşımıza iki isim çıktı biri Nur lokantası diğeri Ahçı bacaksız biz Nur Lokantasına gidelim diye şehre girdik ama orayı ararken karşımıza Ahçı bacaksız çıktı.
Tabelası belli belirsiz, salaş içeride  eski masa ve eski sandalyelerin olduğu ufacık bir dükkan. Menü belli kuzu kebap (kuzu tandır), ortaya gelen dörde bölünmüş soğan ve tabi ki yemek sonrası camış kaymağıyla beraber ekmek kadayıfı.
Sahibinin oğlu ile konuştuğumuzda 5 nesildir devam eden bir lokanta menü hiç değişmemiş hatta hergün yapılan tencere sayısı bile aynı etlerini kendileri seçiyorlar. Porsiyonlar böldürüp 7 ile 8 saat pişiriyorlar servis öncesinde de 1 gün bekletiyorlar. Afiyetle yemek size kalıyor. Giderserniz telefon edin çünkü etleri cuma günleri  saat 2 gibi diğer günler 4 gibi bitiyormuş sonra dükkanı kapatıp diğer gün için hazırlık yapıyorlar.
Masaların bir kısmı 1800 yıllardan kalma bir kısmı da 1960 lardan kalma. Oldukça salaş bir yer ve bu şekilde geçmişten günümüze nasıl geldiyse gelecekte de öyle devam edicek gibi görünüyor. Umarım da öyle olur.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder