Eskiden annemin pratik bilgiler diye bir kitabı vardı. Başı ne zaman sıkışsa ona bakardı. Pas lekesi nasıl çıkar,halıdan sakızı nasıl çıkarabiliriz, küf kokusuna çözüm nedir ve bunlar gibi binlerce soruya cevap bulurdu. Şimdi internet var ve bu sorunlar için kütüphanemizde kitap bulundurmamız gerekmiyor. Bende yeni öğrendiğim ve bildiğim bazı bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.
Haşladığınız yumurtaların suyunu atmayın. Bitkilerinize dökün içindeki mineraller bitkilerin canlanmasını sağlayacaktır.
Yumurtayı parçalamadan kesmek için bıçağı sıcak suda bekletin ve sonra kesin. Yumurtaların parçalanmadığını göreceksiniz.
Yaptığınız turşunun tuzu fazla olmuşsa kabukları soyulmuş bir kaç soğanı turşunun içine atın tuzunu alacaktır.
Kivi çok sert ve ekşi ise bir iki gece bir torbanın içinde 1 adet elma ile bekletin yumuşadığını ve ekşiliğinin gittiğini göreceksiniz.
Sarımsakları soyduktan sonra zeytinyağının içinde bekletirseniz hem uzun süre dayanır hemde salatalarınız için hoş bir sos elde etmiş olursunuz.
Yeşillikleri uzun süre saklamak için onları kuru halde iken kağıda sarın böylece uzun süre yeşilliklerini koruyacaktır.
Hazırladığınız kurabiye hamuru çok olduysa onları kurabiye şekilleri vererek bir kaba koyun ve buzlukta saklayın. İhtiyacınız olduğunda buzluktan çıkarıp pişirebilirsiniz.
Tavuk haşlarken içine soğan havuç atarsanız tavuğunuza ayrı bir lezzet verirsiniz. Suyunu blenderdan geçirdikten sonra buz kalıplarına koyup buzlukta bekletirseniz doğal tavuk suyu tabletleri elde etmiş olursunuz. İhtiyacınızda buz kalıplarından çıkararak kullanabilirsiniz.
Sevgilerle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder