Hadi gülümse. Ne kadar sihirli bir kelime değil mi? Gülümse... En kızgın olduğun zamanda biri seni gülümsetse kızgınlığın kalır mı ya da kendini umutsuz ve üzgün hissettiğinde gülümsediğin zaman nasıl hissedersin ?
Çocuklar genelde hep mutludurlar. Çünkü hayata hep gülümserler. Ne kadar kızsalar da onlar için üzüntü 5 dakikadır sonra güler gene yüzleri.
Bazen çok fazla şeyleri dert ettiğimi düşünürüm. Olup olmadık olaylara üzüldüğüm çok olmuştur. Oysa hayat o kadar kısa ve o kadar hızlı geçiyor ki bugünü bir daha yaşama şansımız yok maalesef. Geçenlerde bir yazı okudum diyor ki " Yanında kendini mutlu hissettiğin insanları hiç bırakma . " Ne kadar doğru kim ister yanında sürekli onu üzen birileriyle olmak. O kadar çok sıkıntı ve tasa var ki gazeteler ve haberlerde az da olsa bir kısmını duyuyoruz hatta ben izlerken ya hiç mi iyi haber yok bu dünyada diye söyleniyorum. Diziler deseniz ayrı sanki hepsi daha ne kadar karamsar olabiliriz diye birbirleri ile yarışıyorlar. Ben açıkça komedi dizilerinden başka bir dizi izleyemiyorum diğerlerini bünyem kaldırmıyor. :)))
Uzmanlar mutlu bir aile ortamında büyüyen çocukların hep daha başarılı olduklarını söylerler. Acaba her zaman bardağın dolu tarafını görmeyi öğrendikleri için olabilir mi diye düşünürüm. Çocukluğumda Polyanna zevkle okuduğum bir kitaptı. Tabi şimdi düşününce onun kadar iyimserliğin anca romanlarda olduğunu daha iyi anlıyorum ehh tabi hayal dünyası da bir yere kadar. Kızıma kitabı okuması için verdim ama hiçte umduğum tepkiyi vermedi hatta bu ne biçim kitap der gibi baktı yüzüme. :)) Neyse bir kaç yıl sonra tekrar veririm okuması için bakalım tepkisi ne olacak? Belki onun bardağın dolu tarafını görmesi için yardımcı olur.
Gülümseyin hayata, kocaman bir gülücük gönderin evrene. Kendinizi umutsuz ve mutsuz hissettiğinizde bile mutlu bir anınızı yada sizi mutlu eden birini düşünün ve gülümseyin. Hayatınızın değerini bilin. Hep mutlu olun ve mutlu kalın.
Sevgilerle
İçerik olarak gayet güzel bir yazı. Ancak noktalama işaretlerine hiç dikkat etmemen, neredeyse hiç virgül kullanmaman, yazıyı okurken beni hafiften rahatsız ediyor. Blog yazarı olan, eğitimli (diplomalı) bir insanın bu konudaki eksiklerini gidermek için gayret sarf etmesinin faydalı olacağını düşünüyorum.
YanıtlaSilBu konuda sana katılıyorum ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Daha dikkatli olmaya çalışacağım. Eleştirilerin için teşekkür ederim.
YanıtlaSil