17 Ocak 2012 Salı

PRATİK BİLGİLER

İşinize yarayacağını düşündüğüm bir kaç pratik bilgi; 

Yemeğiniz tuzluysa, yemeğin içine 1 adet patates atın ve kaynatın tuzunun azaldığını göreceksiniz.

Buzluktan çıkan bezelyeleriniz de acı bir tat oluyorsa , yemeğe koymadan önce tuzlu kaynar suda 1-2 dakika haşlayın acılığı gidecektir.

Havuçları haşlayacağınız zaman sıcak suya atın renginin gitmediğini göreceksiniz.
Bayatlamış ekmeklerinizi dilimleyip üzerlerine tereyağı yada sarımsaklı, kekikli zeytin yağı sürerek fırına veriniz. Çorbaların yanında nefis kıtır ekmekler olacaktır.

Kek yaparken kaşığa hamur yapışmasını istemiyorsanız kaşığı önce süte batırınız.

Yoğurdun suyunu kesinlikle atmayınız. Yoğurdun içindeki mineral ve vitaminler suya geçtiği için yoğurdu suyuyla karıştırınız.

Kalan parça keklerinizi veya sertleşmiş kurabiyelerinizi süt ile ıslatarak hazırladığınız pudingin arasına yada altına dizinizi böylece çocuklar için hoş bir tatlı olacaktır. 

Kahvenin taze kalması için kahve kutusunun  içine 1 tane kesme şeker atın, kokusunun gitmediğini göreceksiniz.

Pilav suyuna bir kaç damla liman suyu sıkarsanız bembeyaz olduğunu göreceksiniz.

Pastaların üzerlerine koyduğumuz meyvelerin  kararmaması için önce limonlu suya batırın.

Saçlarınızın parlaması için 1 ölçü sirkeye 4 ölçü su koyun ve bu su ile yıkayarak 15 dakika bekleyin sonra durulayın, saçlarınızın parladığını göreceksiniz.

Dolaplarınızın görüntüsünden sıkıldıysanız onları renkli , istediğiniz desende yapışkanlı kağıtlarla kaplayarak yeni bir görüntü elde edebilirsiniz.

Çatlayan topuklar için, 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı, 1 çay kaşığı zeytin yağı,1 tatlı kaşığı aloe vera yağını karıştırarak topuklarınıza sürün ve bekletin.

Haşladığınız yumurtaların suyunu çiçeklere dökerseniz onlar için iyi bir besleyici olacaktır.

Yaptığınız sütlü tatlıların üzerlerinin kabuk bağlamasını istemiyorsanız, piştikten sonra margarin ile hafifçe üzerine bastırarak gezdirin. Kabuk bağlamadığını göreceksiniz. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder